Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 20 διαφορετικές συνταγές με την ξακουστή και νόστιμη πατάτα Νάξου είχαν να δοκιμάσουν όσοι βρέθηκαν στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί το σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε το 10 Φεστιβάλ Πατάτας.

Οι καλεσμένοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που στις αρχές καλοκαιριού διοργάνωσε το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019, βρέθηκαν στη Νάξο και με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και τις ομορφιές του νησιού, όχι μόνο γεύτηκαν ξεχωριστές γεύσεις, αλλά και έγιναν αγρότες για καλό σκοπό.

Φύτεμα πατάτας Νάξου για καλό σκοπό

Φύτεψαν πατάτες σε πατατοχώραφο, η σοδειά του οποίου, μαζί με την εξαιρετική Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αρνοερίφια θα προσφερθούν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, που προσφέρει μία στοργική αγκαλιά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στα 400 μέτρα με εμπόδια, Φανή Χαλκιά, εξήρε το έργο της Ένωσης. «Κάνουν μία τρομερή δουλειά», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι απίθανο το πόσο βοηθάνε την κοινωνία, τον αθλητισμό και μεγάλο φάσμα από όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

πηγή