Για να γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζεται η Καλαμάτα όπου στις 6 το απόγευμα ντόπιοι και επισκέπτες θα χωριστούν σε ζευγάρια και θα χορέψουν όλοι μαζί Μπατσάτα, στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα καταφέρουν «να πιάσουν» τον αριθμό που χρειάζεται ώστε η πόλη να σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών. Όπως ανέφεραν μάλιστα, κόσμος από τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Λαμία , τη Σπάρτη, την Αθήνα κ.α. θα βρεθούν στην Καλαμάτα για να χορέψουν Μπατσάτα και να βοηθήσουν την πόλη να μπει στα ρεκόρ Γκίνες.

Η πόλη έχει «πλημμυρίσει» από κόσμο  ενόψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων που κορυφώνονται στις 14.30 της Κυριακής με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης φθάνει στο 100%.

Τρεις χιλιάδες καρναβαλιστές θα δώσουν δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις οι οποίες σύμφωνα με το tharrosnews.gr περιλαμβάνουν και το «Δρώμενο της Ευετηρίας» στη Νέδουσα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει κανονικά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ εκτός απροόπτου κανονικά θα γίνουν όλες οι εκδηλώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που φέτος θα έχει μεγαλύτερη διαδρομή, καθώς θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, αφού πρώτα περάσει από τις οδούς Φραντζή και Σιδ. Σταθμού. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία των “Otherview”, ενώ θα βραβευτούν τα group που διακρίθηκαν στον “κρυμμένο θησαυρό” και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα σημάνει την τελετή λήξης.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με το «Δρώμενο της Ευετηρίας» στη Νέδουσα να κλέβει την παράσταση για ακόμα μια χρονιά, ενώ αρκετές θα είναι και οι εκδηλώσεις σε γειτονιές της Καλαμάτας, καθώς θα υπάρχει παραδοσιακή φασολάδα στην πλατεία Όθωνος, κούλουμα και γλέντι στον προλιμένα της Καλαμάτας, λαϊκό γλέντι με πέταγμα αερόστατων στη Ράχη το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και άλλα πολλά.

πηγή