Στο έλεος της καταιγίδας βρίσκεται από τη νύχτα ολόκληρη η Ήπειρος, με τα πρώτα προβλήματα να έρχονται και να αφορούν σε καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Τα προβλήματα αυτά σημειώθηκαν στην Κράψη και την Ανατολική και ήδη έχουν κινηθεί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπισή τους.

Πτώσεις βράχων, σημειώθηκαν κοντά στο Αθαμάνιο της Άρτας. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και ιδιωτικά εργάζονται για την απομάκρυνσή τους.

Καταπτώσεις καταγράφονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου χωρίς όμως, μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα.

broxi ian16

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες επικρατούν σε ολόκληρη την Ήπειρο, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν σημειωθεί πλημμύρες ή σοβαρά προβλήματα.

Το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει από την Παρασκευή η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι Δήμοι βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν όπου θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία.

πηγή