Θα «βουλιάξουν» από κόσμο την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, τα παραθεριστικά κέντρα κοντά στην Πάτρα, όμως η Κουρούτα, εκεί στην Ηλεία, έχει ήδη από το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού την τιμητική της.

Η Κουρούτα έχει μετεξελιχθεί το φετινό καλοκαίρι για τα καλά στο πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Δυτικής Ελλάδος, όπου κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται ο χαμός.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο για παράδειγμα, λίγες μόνο ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ο παραλιακός δρόμος της Κουρούτας ήταν γεμάτος από κόσμο και οι ξαπλώστρες των beach bars όλες πιασμένες.

Χαμός όμως γίνεται αυτό το καλοκαίρι και στα νυχτερινά μαγαζιά τα οποία τα βράδια μετατρέπονται σε club που θυμίζουν κάτι από νησί, με τα περισσότερα από αυτά να είναι «τίγκα» στον κόσμο.

Ειδικότερα αυτές τις μέρες η κίνηση θα κορυφωθεί, με ακόμα περισσότερους επισκέπτες να φτάνουν εκεί. Χαρακτηριστικό του χαμού που ήδη γίνεται στην επονομαζόμενη Μύκονο της Δυτικής Ελλάδος, είναι ότι με δυσκολία μπορεί να βρει κανείς αυτές τις μέρες κατάλυμα.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι στην πλειοψηφία τους κλεισμένα, όχι μόνο για αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά ακόμα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

 

Όσο για τον κόσμο που έχει επιλέξει την Κουρούτα για να κάνει το μπάνιο του, να διασκεδάσει ή να κάνει μίνι διακοπές;

Είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, από οικογένειες που βρήκαν μία παραλία που τα έχει όλα για αυτούς και τα παιδιά τους, μέχρι και νεολαία, νεαρούς και νεαρές, που όλη μέρα βρίσκονται στην παραλία και στη συνέχεια βγαίνουν στα clubs και στα μαγαζιά.

Τα ξημερώματα μάλιστα της Κυριακής, ορισμένοι από αυτούς τους νέους, έπεσαν με τα ρούχα τους στην θάλασσα, έτσι για να επιβεβαιώσουν τον τίτλο της… Μυκόνου.

Δείτε ορισμένες φωτογραφίες που βρήκαμε στο facebook από το τι γίνεται στην Κουρούτα, μέρα και νύχτα αυτές τις μέρες, αλλά και ένα βίντεο με drone του Νίκου Μπλάνα από την παραλία.