αξιοθέατα στην Ύδρα

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στην Ύδρα !

 

Η Ύδρα έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύονται τα τροχοφόρα. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για πολλούς καθώς τα παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές, έντονες μπλε πόρτες και παράθυρα σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Σε αυτό το μαγευτικό νησί έχετε να θαυμάσετε εκτός από τις παραλίες της και όμορφα θρησκευτικά και ιστορικά αξιοθέατα που το καθένα κρύβει μεγάλη ιστορία.

 

 

  • Η οικία του Λάζαρου Κουντουριώτηmouseio kountoyrioti

Στη δυτική πλευρά της Ύδρας βρίσκεται η οικία του Λάζαρου Κοντουριώτη. Ένα εντυπωσιακό εσωτερικό και μία επιβλητική εξωτερική όψη, συναντάει όποιος επισκέφτεται την οικία. Χτισμένο τον 18 αιώνα, την εποχή της οικονομικής άνθησης και ναυτικής Ύδρας.

 

 

 

 

[divider]

  • Το άγαλμα του Ανδρέα Μιαούληmiaouliagalma

Στην είσοδο του λιμανιού της Υδρας στην αριστερή πλευρά στο κάστρο, δεσπόζει το άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη.

 

 

 

[divider]

  • Ο ιερός ναός του Αγίου Κωνσταντίνουagioukonstantinou

Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού δίπλα στη δεξαμενή. Εντυπωσιακή εκκλησία, όπως και το μεγαλείο της πίστης του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Η θέα από την περιοχή είναι μοναδική, απλά να γνωρίζετε ότι υπάρχει αρκετή ανηφόρα μέχρι να φτάσατε στην εκκλησία.

 

 

 

[divider]

  • Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικούaen

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, μία από τις πιο ιστορικές σχολές, η οποία βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού της Ύδρας. Έτος ίδρυσης της σχολής είναι το 1749 ως σχολείο του Αγίου Βασιλείου. Το 1930 έγινε δημόσια και ονομάστηκε Σχολή Εμπορικής Ναυτιλίας Ύδρας αφού το 1927 είχε περάσει στην φροντίδα της Ένωσης Ναυτικών Ύδρας και λειτουργούσε ώς ιδιωτική σχολή.

 

 

[divider]

  • Ο φάρος Ζούρβαfaros

Ο φάρος Ζούρβα ανατολικά στην Ύδρα είναι κατασκευασμένος από το 1883. Δέκα μέτρα είναι το ύψος του πύργου και το εστιακό ύψος είναι 36 μέτρα. Αυτό το αξιοθέατο της Ύδρας μετά την καταστροφή του από τους Γερμανούς στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξαναχτίστηκε το 1946. Από τότε μέχρι το 1986 λειτουργούσε με πετρέλαιο, όταν και τροφοδοτήθηκε με ηλεκτρικό ρεύμα.

 

 

[divider]

  • Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλίαprofilias

Η Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στο βουνό Άγιος Ηλίας της Ύδρας. Υδρίθηκε το 1813 και εγκαινιάστηκε το 1815 την ημέρα της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

 

 

 

[divider]

  • Η Μονή της Αγίας Ευπραξίαςagefpraxia

Η Μονή της Αγίας Ευπραξίας χτίστηκε το 1865. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι σε μία τοποθεσία όπου τα πεύκα και τα κυπαρίσσια περιτριγυρίζουν το μοναστήρι. Ένα όμορφο αξιοθέατο της Ύδρας που όταν φτάσετε, εκτός από το μοναστήρι που θα δείτε, θα αντικρυσετε και μία θέα μοναδική.