αξιοθέατα στις Σπέτσες

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στις Σπέτσες!

 

Οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, φυσικό και επόμενο λοιπόν στο νησί να υπάρχουν  ιστορικά αξιοθέατα. Οι Σπέτσες, μαζί με την Ύδρα με τα Ψαρά, ήταν από τα πρώτα νησιά που επαναστάτησαν, με ενεργό συμμετοχή στον αγώνα έναντι των Τούρκων.

 

 

  • Η σπηλιά του Μπεκίρηspiliampekiri

Ένα φυσικό αξιοθέατο στις Σπέτσες είναι η Σπηλιά του Μπεκίρη. Θα την βρείτε κοντά στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, στο δυτικό μέρος του νησιού. Αρκετά κρυμμένγ σπηλιά που τα παλιά χρόνια ήταν το κατφύγιο για τα γυναικόπαιδα των Σπετσών κατά την διάρκεια των επιδρομών. Η προσέγγυση γίνεται είτε από θάλασσα είτε από τη στεριά, χρειάζεται όμως πολύ προσοχή.

 

 

 

[divider]

 

 

 

  • Το Ρολόιroloi spetses

Το γνωστό ρολόι στην πλατεία του νησιού, που τα παλιά χρόνια ήταν η καρδιά της αγοράς με εμπορικά μαγαζιά, πλέον υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια που απολαμβάνετε το φαγητό σας με θέα το ρολόι.

 

 

 

[divider]

 

 

museio xatzigianni

  • Το σπίτι του Χατζήγιάννη Μέξη

Το σπίτι του Χατζηγιάννη Μέξη είναι ένα αξιοθέατο στις Σπέτσες ,που στο εσωτερικό του εκτίθονται αντικείμενα περισσότερα από 4.000 χρόνια πολιτιστικής ιστορίας του νησιού. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1795 και το 1798 σε σχήμα Π και αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους.

 

 

 

[divider]

 

 

  • Το Αρχοντικό της Μπουμπουλίναςmpoumpoulinasspiti

Το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας βρίσκετε στην περιοχή της Ντάπιας. Χτισμένο στα τέλη του 17ου αιώνα, διαθέτει ισόγειο και δύο ορόφους. Ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο αποτελείται από τέσσερα μεγάλα δωμάτια, όπου φυλάσσονται παλαιά βιβλία, έγγραφα και επιστολές της Επανάστασης, προσωπογραφίες, γκραβούρες, χάρτες, κεντήματα, προτομές, εικόνες, όπλα κ.ά.

 

 

 

[divider]

 

 

 

  • Το Άγαλμα της Γοργόναςgorgonaspetses

Το Άγαλμα της Γοργόνας βρίσκεται στην άκρη του Παλιού Λιμανιού, κάτω από την εκκλησία της Αρμάτας ένα έργο της γλύπτριας Ναταλίας Μελά. Από το σημείο μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη θέα προς το Παλιό Λιμάνι και τις Σπέτσες.