αξιοθέατα στη Σαλαμίνα

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Σαλαμίνα !

 

Ένα νησί του Αργοσαρωνικού με τόσο μεγάλη ιστορία δεν θα μπορούσε να μην έχει ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα.  Μερικά από αυτά είναι το Ευριπίδειο Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σπήλαιο του Ευριπίδη κ.α.

 

 

 

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείοarchaiologiko moyseio salaminas

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαλαμίνας μπορείτε να θαυμάσετε συλλογές από ευρήματα και παραδόσεις πολιτών. Εργα κυρίως κεραμικής και γλυπτικής, που καλύπτουν όλη τη διάρκεια της πλούσιας αρχαίας ιστορίας του νησιού, από τα Προϊστορικά χρόνια μέχρι και την Ύστερη αρχαιότητα. Στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Καποδιστριακού Δημοτικού Σχολείου της Σαλαμίνας.

 

[divider]

 

 

  • Το Μουσείο και η Προτομή του Άγγελου Σικελιανούprotomi sikelianou salaminas

Ένα αξιοθέατο της Σαλαμίνας είναι το Μουσείο και η Προτομή του Άγγελου Σικελιανού. Δίπλα στη θάλασσα το κατάλευκο κτήριο το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Μονή της Φανερωμένης . Ο Άγγελος Σικελιανός ένας εξαίρετος ποιητής με ποιήματα που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στους φιλολογικούς κύκλους, αναγνωριζόμενα ως έργα σταθμός στην ιστορία των νεοελληνικών γραμμάτων.

[divider]

 

 

  • Ο Πέτρινος Φάροςpetrinos pirgos

Ένας πέτρινος φάρος με συνολικό ύψος 12 μέτρων, είναι κατασκευασμένος από την εποχή του Κριμαϊκου Πολέμου. Το εστιακό του ύψος υοτ φάρου είναι 33 μέτρα και το φωτεινό του σήμα φτάνει στα 16 ναυτικά μίλια.

 

 

[divider]

 

 

  • Το Ευριπίδειο Θέατροarchaio theatro

Το θέατρο έχει κατασκευαστεί προς τιμή του τραγικού ποιητή Ευριπίδη το 1993 με χωρητικότητα περίπου 3000 θέσεων. Άρκετοι γνωστοί καλλιτέχνες έχουν επιλέξει το Ευριπίσειο Θέατρο για να πραγματοποιήσουν τιε παραστάσεις τους.

 

 

[divider]

 

spilaio euripidi

  • Το Σπήλαιο Του Ευριπίδη

Το σπήλαιο του Ευριπίδη βρίσκεται στο νότιο μέρος της Σαλαμίνας. Στον όρμο Περιστέρια σε ύψος 115 μέτρων βρίσκεται η είσοδος του σπηλαίου. Έχει συνολικό μήκος 47 μέτρων περίπου και το εσωτερικό του, περνώντας από την στενή είσοδο, αποτελείται από μικρούς διαδρόμους με χαμηλή οροφοί, με διαδρόμους, σύριγγες και κόγχες.

[divider]

 

 

  • Ο Τύμβος Των Σαλαμινομάχωνtimbos salaminomaxon

Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κυνόσουρας και αποτελεί ένα αφιέρωμα μνήμης για την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.χ.. Στο χώρο του τύμβου έχει κατασκευαστει ένα χάλκινο έργο του γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου ύψους 20 μέτρων βρίσκεται στο χώρο.

 

[divider]

 

 

  • Η Πόλη Της Αρχαίας Σαλαμίνας

Η Αρχαία Πόλη της Σαλαμίνας βρίσκεται στην περιοχή Κυνοσούρα και στο Καματερό στο μέρος του Αμπελακίου. Σώζονται ερείπια περιβόλου, τειχών και οικοδομημάτων καθώς και το τρόπαιο της Αρτέμιδας και του Δία των Μοιρών.

 

 

[divider]

 

 

  • Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας και η Δημοτική Βιβλιοθήκηbibliothiki

Στο Μουσείο μπορεί κάποιος να θαυμάσει αρκετά από την ιστορία της Σαλαμίνας. Συλλογές ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων, αργαλειοί, σκεύη που υπήρχαν στα νοικοκυριά, εργαλεία από γεωργικά επαγγέλματα, κεραμικά αντικείμενα και πολλά ακόμα που βλέποντάς τα σε πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω.