αξιοθέατα στο Αγκίστρι

aksiotheata d(3) 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στο Αγκίστρι !

 

Στο γραφικό και καταπράσινο Αγκίστρι μπορείτε να επισκεφτείτε διάφορα θρησκευτικά αξιοθέατα όπως την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων με τον εντυπωσιακό μπλε τρούλο, την Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Αγία Βαρβάρα στο Πολέμι και Εκκλησία της Παναγίας. Να σημειώσουμε ότι γίνονται αρκετά πανηγύρια στις γιορτές των Εκκλησιών.

 

  • Η Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων (χάρτης)agistri agioi anargiroi

Η Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων αποτελεί ένα από τα  θρησκευτικά αξιοθέατα του νησιού. Η εντυπωσιακή εκκλησία με το γαλάζιο τρούλο στη περιοχή Σκάλα γιορτάζει την πρώτη μέρα του Ιουλίου.

 

 

 

[divider]

 

agistri zoodoxos pigi

  • Η  Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (χάρτης)

Βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και είναι η Μητρόπολη του νησιού. Οι αγιογραφίες που κοσμούν το ναό είναι από τον Ανδριανό Σταματιάδη. Κάθε Παρασκευή του Πάσχα γιορτάζεται η Ζωοδόχου Πηγής  και  γίνεται πανυγήρι.

 

[divider]

 

  • Η Αγία Βαρβάρα στο Πολέμι (χάρτης)agistri agia varvara polemi

 Στη περιοχή Μετόχι βρίσκεται η εκκλησία Αγία Βαρβάρα, που εκτός από την ιδιαίτερη ομορφιά της, μπορείτε να απολαύσετε την καταπλικτική θέα. Γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, όπου γίνεται και μεγάλο πανυγήρι.

 


[divider]

 

ekklhsia-ths-panagias

  • Η Εκκλησία της Παναγίας (χάρτης)

Στην Εκκλησία της Παναγίας, στο Μετόχι, θα χρειαστεί να κάνετε πεζοπορία για να την προσεγγίσετε, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά αξιοθέατα στο Αγκίστρι. Οταν φτάσετε στην Εκκλησία θα αντικρύσετε μία θέα φανταστική. Το δεκαπενταύγουστο που γιορτάζει  γίνεται και μεγάλο πανυγηρι.