Αίγινα

 

Η Αίγινα είναι ένας κοντινός προορισμός από την Αττική σε μία απόσταση 1 ώρας και 15 λεπτών από τον Πειραιά με ferryboat και 35 λεπτών με δελφίνι. Ένα νησί με πλούσια ιστορία, ποικιλία στις παραλίες, και πληθώρα από αξιοθέατα. Στην ομώνυμη πόλη της Αίγινας μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας τόσο στον παραλιακό δρόμο που υπάρχουν μαγαζιά κατά μήκος, όσο στο εσωτερικό μέρος με τα γραφικά πλακόστρωτα στενάκια.
Άλλοι οικισμοί στην Αίγινα που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι η Αγία Μαρίνα με τα μπαράκια και την αμμώδη παραλία της, την Σουβάλα με το όμορφο λιμανάκι, την Πέρδικα με τις χαρακτηριστικές αυλές των σπιτιών που επικοινωνούν μεταξύ τους, το Βαθύ με τα παραλιακά μαγαζιά, τον οικισμό Κυψέλη και Μεσαγρό, και την παραλιακή περιοχή στη Βάγια.
Μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε είναι ο Ναός της Αφαίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο προϊστορικός οικισμός της Κολώνας, οι τάφοι των Σαλαμινομάχων, το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πόλη της Αίγινας, ο Πύργος του Μαρκέλλου.
Στις μετακινήσεις σας στο νησί της Αίγινας μην ξεχάσετε να κάνετε τις βόλτες σας με τις άμαξες με τα αλογάκια, καθώς και να γευτείτε τα παγκοσμίως γνωστά φιστίκια Αιγίνης .

 

 paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d