Όταν ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωνε πως δεν θα αυξηθεί η τιμή της μηνιαίας κάρτας στις συγκοινωνίες της Αθήνας, προφανώς έλεγε τη μισή αλήθεια. Κι αυτό γιατί ενώ η τιμή της απλής μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ παραμένει σταθερή, αυξήθηκαν σημαντικά οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες μηνιαίων, τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών.

Η αύξηση των τιμών έγινε χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου από τον ΟΑΣΑ αλλά με απλή ενημέρωση των τιμών στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Έτσι, πολλοί από αυτούς που θα πάνε στα εκδοτήρια για να ανανεώσουν τις κάρτες τους θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές όλων των καρτών αναλυτικά

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις (από 8,6% έως 9,2%) σημειώθηκαν στις κάρτες που περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο της Αθήνας. Έτσι, η ετήσια κάρτα για το αεροδρόμιο αυξάνεται από τα 450 ευρώ στα 490 (από 225 σε 245 η μειωμένη) ενώ η μηνιαία κάρτα αυξάνεται στα 49 ευρώ από 45 που είναι σήμερα (η μειωμένη αυξάνεται στα 25 ευρώ από 23).

Στις κάρτες που δεν περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο, η αύξηση είναι της τάξης του 3% περίπου. Η τιμή της ετήσιας κάρτας αυξάνεται στα 330 ευρώ από 320 που είναι σήμερα (η μειωμένη αυξάνεται στα 165 από 160), ενώ η εξαμηνιαία κάρτα αυξάνεται στα 170 ευρώ από 165 (και η μειωμένη στα 85 ευρώ από 83).

Σταθερή παραμένει μόνο η τιμή των μηνιαίων και τριμηνιαίων καρτών που δεν περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο.

Ενώ η τιμή των καρτών αυξάνεται, παραμένουμε εν αναμονή της αύξησης και στα εισιτήρια στο 1,40 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα. Η αύξηση έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο αλλά ο υπουργός Σπίρτζης δεν έχει προς το παρόν κάνει κάποια κίνηση.

πηγή