Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της περιοχής χερσόνησο της Χαλκιδικής, με πληθυσμό 600 μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται στο βόρειο χάσμα μεταξύ Σιθωνίας και Αγίου Όρους, αλλά είναι πιο κοντά στο Άγιο Όρος και μπορείτε να φτάσετε με πλοίο από την Τρυπητή. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά.

8099

Από το 1925 το νησί ήταν ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, αλλά αργότερα χορηγήθηκε στους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν εκεί.

adsc_6727-medium
Αποτέλεσμα εικόνας για αμμουλιανη
H Αμμουλιανή είναι ένα νησί, στο οποίο δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι να δημιουργούν κύματα. Η έκτασή της είναι περίπου 4,5 km, που καλλιεργούνται με χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και η ζωή στη θάλασσα είναι ορατή από την επιφάνεια. Υπάρχουν πολλοί μικροί όρμοι με ψιλή άμμο και μερικά πιο γνωστές παραλίες με εστιατόρια: Αλυκές, Μεγάλη Άμμος, Άγιος Γεώργιος, Καραγάτση, Φάκα, Τσάσκα και Νησάκι.

ammouliani-01Αποτέλεσμα εικόνας για αμμουλιανη

Υπάρχει ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, τα υπόλοιπα είναι οικογενειακά ξενοδοχεία με στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και δύο κάμπινγκ. Αμμουλιανή προσφέρει όλα όσα τουρίστες χρειάζεστε για μια άνετη και ξεκούραστη διακοπές – σούπερ μάρκετ, καταστήματα με σουβενίρ, ταβέρνες, fast food και φαρμακείο, καφετέριες και beach bars. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να περιηγηθείτε στο νησί.

1 , 2