Ο διευθυντής του αμερικανικού ταξιδιωτικού site Chris Owen, επισκέφτηκε για λίγες ώρες τη Μονεμβασιά και μαγεύτηκε από το ψαροχώρι που «ξύπνησε» τις μνήμες του από όλα όσα έχει ακούσει και διαβάσει για τα ψαροχώρια της Ελλάδας.

Διαβάστε παρακάτω τι γράφει για τη Μονεμβασιά

Eχω ακούσει, δει και διαβάσει τον όρο «ένα μικρό ψαροχώρι στην Ελλάδα» αρκετές φορές στη ζωή μου. Ποιήματα αναφέρονται σε αυτά. Ταινίες έχουν γίνει σχετικά με αυτά. Η Λίζα μου μίλησε για σαγηνευτικά βιβλία που διάβαζε για τα μικρά ψαροχώρια της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύοντας πραγματικά δίνουν προσοχή όταν μιλάει για μένα.

Σήμερα στο Seabourn Cruise Τροφίμων και Οίνου, σταματήσαμε ένα από εκείνα τα μικρά ψαροχώρια της Ελλάδας και ξαφνικά όλες αυτές τις αναφορές ξαναζωντάνεψαν!

Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά διαθέσιμα για εξερεύνηση, εκ των οποίων μόνο τα 227 είναι κατοικημένα. Περάσαμε ένα μεγάλος μέρος της ημέρας στη Μονεμβασιά, ένα μικρό ψαροχώρι στη Λακωνία, που συνδέεται με τη στεριά μέσα από ένα μικρό υπερυψωμένο μονοπάτι.

Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να πάρουμε για να μας μεταφέρει στην παλιά πόλη. Αλλά θελαμε να περπατήσουμε και να εξερευνήσουμε τοην περιοχή μόνοι μας.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Μονεμβασιά είναι επίσης γνωστή ως το Γιβραλτάρ της Ανατολής, χωρίς καν να χρειάζεται να κατεβεί από το πλοίο.

Η γεωγραφική της διάταξη είναι τέτοια που δεν γίνεται να μην σε εντυπωσιάσει.

Η Μονεμβασιά είναι ένας ελκυστικός προορισμός, με πολλά μπαρ και εστιατόρια με τοπικά εδέσματα τα οποία είναι διάσπαρτα πάνω στον βράχο με θέα τον ωκεανό.

Υπάρχουν άφθονα γραφικά μικρά ξενοδοχεία με υπέροχη θέα και μου άρεσε που κανείς δεν φαινόταν να ασχολείται μαζί μας, με την καλή έννοια.

Σε αντίθεση με τις πυκνοκατοικημένες περιοχές των δημοφιλών ελληνικών νησιών, η Μονεμβασιά είναι μια κοινότητα γεμάτη από ντόπιους που απολάμβαναν ένα ωραίο κυριακάτικο πρωινό.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας, έχουμε δει μέρη που κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα.

Η Μονεμβασιά θα μείνει στη μνήμη μας ως ένα από αυτά τα μέρη.

 

πηγή