Οι ιστορικές φωτογραφίες των πρώτων Ολυμπιακών του Άλμπερτ Μάγιερ, από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, «επιβιβάζονται» στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Με αφορμή τη φετινή χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και τα 120 χρόνια από τους πρώτους Αγώνες της σύγχρονης εποχής, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη και η Costa Navarino παρουσιάζουν μια ξεχωριστή έκθεση με τίτλο: «Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, με το βλέμμα της Εύας Νάθενα».

Ψηφιακή αναπαράσταση μέσα σε αεροσκάφος

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» του αεροδρομίου, ο επισκέπτης μπαίνει και περπατά «στο εσωτερικό ενός αεροσκάφους».

25 φωτογραφίες παρουσιάζονται με «ζωντανή κίνηση», τοποθετημένες στα φινιστρίνια και στο «πιλοτήριο», ταξιδεύουν τους «επιβάτες» στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο χρονικό τους και στην Αθήνα του 1896.

Ξεκινώντας από τη Διεθνή Επιτροπή και τον Έλληνα δωρητή και εθνικό ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ που φρόντισε για την αναστήλωση του αρχαίου Σταδίου της πόλης με δική του δαπάνη, μέχρι τον Σπύρο Λούη, που ποζάρει στον επίσημο φωτογράφο των αγώνων Άλμπερτ Μάγιερ, φορώντας τη χιονάτη φουστανέλα του μετά τη νίκη του στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου, οι φωτογραφίες «ζωντανεύουν» μέσα από μια ειδική επεξεργασία που δημιουργεί την εντύπωση της ψηφιακής κίνησης των πρωταγωνιστών.

Το φωτογραφικό υλικό του λευκώματος του Μάγερ φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, ενώ τις ιστορικές αυτές στιγμές αναβίωσε με μοναδικό τρόπο η εικαστικός Εύα Νάθενα και οι συνεργάτες της.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (είσοδος 3/χώρος προσβάσιμος καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου).
Εως και τις 16 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα η εκθεση θα βρίσκεται και στη Μεσσηνία, στο Costa Navarino έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016.