Πλώρη για την Κρήτη έχουν βάλει μεγάλες εταιρείες, πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες φαίνεται ήδη να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για την εγκατάσταση τους στο νησί.


Στόχος τους είναι να εντάξουν στο πελατολόγιο τους και τους καταναλωτές της Κρήτης οι οποίοι όπως εκτιμάται θα έχουν μεγάλο όφελος. Κι αυτό γιατί οι εταιρείες αυτές θα παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές με στόχο να εδραιωθούν και στο νησί της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και λίγο καιρό, εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών επισκέπτονται την Κρήτη στο πλαίσιο επαφών για τη δημιουργία της νέας αγοράς στο χώρο της ενέργειας.

Πρώτος στόχος, σε πρώτη φάση, για τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού που ιδιαίτερα την καλοκαιρινή σεζόν έχουν αυξημένη κατανάλωση, καθώς και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr η επέκτασή τους και στη λιανική, δηλαδή σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καθοριστικός παράγοντας που εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για «φθηνό» ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι με το τρίτο μνημόνιο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να έχει μεταφέρει μέχρι το 2020, το το 50% των καταναλωτών από τη ΔΕΗ στις ιδιωτικές εταιρείες.

πηγή