Ο Δήμος Θήρας έχει εντάξει έργα ύψους 55 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ την τελευταία 7ετία για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε νέες και υφιστάμενες υποδομές με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Νίκος Ζώρζος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση των προσφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ένταξη έργων που έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν μελλοντικά με την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς. Η φετινή τουριστική χρονιά εξελίχθηκε ανοδικά για τη Σαντορίνη. Σκοπός του δημάρχου είναι μέσα από μία στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και διατήρησης του ισοζυγίου γεωργικής γης και τουριστικής δραστηριότητας να παραμείνει η Σαντορίνη μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα σημαντικό έργο για το νησί που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα είναι η ανακατασκευή του λιμανιού του Αθηνιού. Η ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει το λιμάνι μεγαλύτερο χερσαίο χώρο και τη δυνατότητα πρόσδεσης περισσότερων πλοίων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο κύκλος των αδειοδοτήσεων για τη μαρίνα της Σαντορίνης που θα δώσει μεγάλη ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό. Πρόσφατα, εξασφαλίστηκαν άλλες δύο άδειες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η μαρίνα θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 340 σκαφών εκ των οποίων 37 mega yacths .

Eξάλλου, στρατηγικής φύσεως έργο για το νησί είναι και η δημιουργία εργοστασίου Αφαλάτωσης. Ήδη για την υλοποίηση του έργου ύψους 10 εκατ. ευρώ. εγκαταστάθηκε η Τεχνική Εταιρεία που θα το κατασκευάσει.

πηγή