“Αποκομμένη” σχεδόν από τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Αγιάς, η Έλαφος (παλαιότερα Βουλγαρίνη από τον κτήτορα του, Βούλγαρη). Το νεότερο όνομα Έλαφος δόθηκέ εξαιτίας του θρύλου ενός ελαφιού που εμφανιζόταν πίσω από το ιερό του ναού στο πανηγύρι της Ανάληψης και αποτελούσε το γεύμα των πανηγυριστών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Χτισμένο στις πλαγιές του Μαυροβουνίου περιβάλλεται από πυκνό δάσος δρυός και οξιάς. Το δάσος «Μαυροβούνιο» στην καρδιά του χωριού, ελκύει το ενδιαφέρον μας, καθώς είναι κατάφυτο με δρυς, οξιές κ.α.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, δέντρο, φυτό, γρασίδι, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Κοντά στην Έλαφο βρίσκονται οι παραλίες Ρακοπόταμος, Καμάρι, Άγιος Ιωάννης που ο συνδιασμός του καταπράσινου τοπίου και των γαλαζοπράσινων νερών δημιουργεί έναν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές δροσιές! 

ΡΑΚΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΚΑΜΑΡΙ

Έχετε επίσης την ευκαρία να θαυμάσετε ένα όμορφο αξιοθέατο τη τεχνητή λίμνη Κάρλα, η οποία έχει χαρακτηρισθεί, με βάση ΦΕΚ459/Δ/06.09.2010 ως μόνιμο καταφύγιο άγριας ζωής. Για τον λόγο αυτό απαγορεύεται η αλιεία και η θήρα. Ιδιαίτερα για την αλιεία κάθε χρόνο δημοσιεύεται η Απαγόρευση Αλιείας στην υπό δημιουργία λίμνη Κάρλα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για τεχνητη λιμνη καρλα

Αποτέλεσμα εικόνας για τεχνητη λιμνη καρλα

Αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο η Μονή Καμπάνας του 19ου αιώνα. Εκεί πανηγυρίζουν το Δεκαπενταύγουστο με θρησκευτικές εκδηλώσεις. Εξω από την Έλαφο, 4χλμ, στη θέση “Σκοτωμένοι”, βρίσκεται μνημείο για τη θυσία των προκριτών του χωριού το 1878.

Η ζωή ενός χωριού εξαρτάται εκτός από τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους ανθρώπους που κρατούν τις παραδόσεις και δεν αμελούν τον τόπο καταγωγής τους! Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ελάφου είναι ένας ενεργός και δραστήριος σύλλογος που φροντίζει να μην χαθούν οι αξίες, τα ήθη και τα έθιμα του χωριού!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος