Rate this post

Θεσμός τείνει να γίνει το Καρναβάλι της Καλαμάτας, που φέτος γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του. Όταν ξεκίνησε ως ιδέα ελάχιστοι πίστεψαν ότι θα υλοποιηθεί (μαζί και ο υπογράφων), αφού ο χρόνος που είχαν μπροστά τους οι Νίκος Κουρής, Χάρης Βγενής και Δημήτρης Βεργόπουλος ήταν πραγματικά ελάχιστος. 

Τελικά, τα κατάφεραν και η Καλαμάτα εδώ και 4 χρόνια έχει μπει στον αποκριάτικο χάρτη. Βέβαια, έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά, με το Δήμο Καλαμάτας να έχει αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο. Πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την 4η διοργάνωση και μπορεί να ακούγεται κάπως νωρίς, αφού μόλις πριν από μερικές μέρες γιορτάσαμε την Πρωτοχρονιά, αλλά ο χρόνος για ένα τέτοιο εγχείρημα μετρά ανάποδα από την ημέρα που τελειώνει το προηγούμενο.

Χθες, λοιπόν, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, εθελοντές, αλλά και ο πρόεδρος της «Φάρις», μίλησαν για το φετινό καρναβάλι. Όπως είπε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από μια επιτυχημένη διοργάνωση. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει στην ιστοσελίδα του Δήμου εφαρμογή, όπου θα μπορούν τα γκρουπ να δηλώσουν συμμετοχή, ενώ στη συνέχεια θα λειτουργήσει ενημερωμένο το site του Καλαματιανού Καρναβαλιού. Το φετινό καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου.

Στόχος των διοργανωτών είναι στο διάστημα αυτό ο κόσμος να περάσει καλά με διάφορα πάρτυ και εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καλαμάτα. Ένα ακόμα στοίχημα είναι να καταφέρει η πόλη να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες στο χορό μπατσάτα, κάτι που ήταν να γίνει το Σεπτέμβριο, αλλά λόγω των εκλογών δεν πραγματοποιήθηκε. Κλείνοντας ο πρόεδρος της «Φάρις» ενημέρωσε ότι τα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής, που βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο, θα είναι ανοικτά για το κοινό μετά τις 15 Ιανουαρίου, ενώ ήδη η Καρναβαλική Επιτροπή απαριθμεί 30 μέλη. Σχετικά με το κόστος των φετινών εκδηλώσεων, έχει υπολογισθεί στα 50.000 ευρώ συνολικά, ενώ το ποσό θα αυξηθεί από χορηγίες, αν τυχόν υπάρξουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Ηλίας Κουτίβας, που δήλωσε ότι ο Δήμος, αλλά και όλος ο κόσμος, αγαπούν τις παραδόσεις και στόχος για φέτος είναι να γίνει ένα εξίσου όμορφο καρναβάλι. Ελπίδα, δε, της επιτροπής είναι να έρθει στην Καλαμάτα κόσμος από όλη την Ελλάδα, ενώ ευχαρίστησε τους επαγγελματίες που βοηθούν είτε οικονομικά με χορηγίες είτε εθελοντικά. Έπειτα μίλησαν τα μέλη της Επιτροπής, Χρυσή Λιάππα και Αναστασία Μπελογιάννη, που κάλεσαν τα πληρώματα να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να έχουν μια πρώτη εικόνα για τη φετινή διοργάνωση. Επίσης, κάλεσαν τις θεατρικές ομάδες της Καλαμάτας να βοηθήσουν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και σε χορηγούς. Εκ μέρους των εθελοντών μίλησε ο Παναγιώτης Μάλαμας, που αναφέρθηκε στις πολλές εκπλήξεις που ετοιμάζουν και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει.

Τέλος, για το στόχο της κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες στο χορό μπατσάτα μίλησε η Λίνα Καλαποθάκη, που κάλεσε τον κόσμο, είτε ξέρει το χορό είτε όχι, να συμμετέχει, αφού τα βήματα είναι πολύ απλά. Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κρατούν στην Ισπανία με 704 άτομα, ενώ στην Καλαμάτα πρέπει να συγκεντρωθούν πάνω από 705, ένα ρεκόρ που- όπως υποστήριξε- θα κάνει την Καλαμάτα γνωστή παντού, γι’ αυτό και επιλέχθηκε αυτό το είδος χορού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 800 άτομα.

πηγή