Rate this post

Μπορεί η προέλευση της ονομασίας του Παρθενώνα να προέρχεται από εντελώς διαφορετική έννοια απ’ αυτήν που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά σαν σύμβολο, είναι η απαρχή του Δυτικού Πολιτισμού. Όλες η ιστορίες τέχνης, όλα τα βιβλία που αναφέρονται στον δυτικό πολιτισμό ξεκινούν με τον Παρθενώνα.

Η λέξη Παρθενών προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη παρθενών, η οποία σήμαινε «διαμέρισμα ανύπαντρης γυναίκας». Στην περίπτωση μας ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Η εποχή της κατασκευής του συνταυτίζεται με τα φιλόδοξα επεκτατικά σχέδια της Αθήνας και της πολιτικής κύρους που ακολούθησε έναντι των συμμάχων της κατά την περίοδο της Αθηναϊκής ηγεμονίας στην αρχαία Ελλάδα. Την περίοδο του Περικλή.

Σ΄ αυτό το μνημείο λοιπόν κατά καιρούς έχουν έρθει και έχουν φωτογραφηθεί εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, αλλά και εκατοντάδες σταρ. Σταρ του κινηματογράφου, του αθλητισμού, του τραγουδιού, της διανόησης των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Δεκάδες φωτογραφιών που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δείτε σπάνιες φωτογραφίες στο nikosonline.gr