Rate this post

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν το γνωρίζει, αλλά κοντά στο Πανθεσσαλικό, στην AEL FC Arena της Λάρισας διεξαγόταν ένας τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την ελληνική ομάδα να στέφεται πρωταθλήτρια. Ο λόγος για τον Παναθλητικό Όμιλο Κωφών.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών που διεξήχθη στη Λάρισα από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών, κατακτώντας το 3ο Champions League της ιστορίας του.

Ο ΠΟΚ πραγματοποίησε μια επική ανατροπή στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο AEL FC Arena κόντρα στην τουρκική Ιστανμπούλ Σεσιζλερ.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Εσφρέμ Σου, σκορ που πήγαν οι δύο ομάδες στο ημίχρονο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ιστανμπούλ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Σερχάτ Μπασαράν και όλοι θεώρησαν πως το παιχνίδι είχε λήξει μιας και το 2-0 είναι ένα σημαντικό προβάδισμα. Ο ΠΟΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Λουίτζι Τζίγκνα μείωσε σε 2-1 και η ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοση της. Ο Ιμπραΐμ Αμέρ ήταν στη συνέχεια ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα για το 2-2 και ήταν ο σκόρερ που έδωσε τη νίκη με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 89′ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έγραψε το 3-2 με τον κόσμο να πανηγυρίζει στις κερκίδες           .

Στην διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες από 11 χώρες της Ευρώπης, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα κέρδισε το τρόπαιο και η Λάρισα τα εύσημα για την άψογη φιλοξενία. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Τουρισμού, η Super League, o Κώστας Πηλαδάκης (με την παραχώρηση του AEL FC Arena για τον τελικό της διοργάνωσης) καθώς και άλλες τοπικές και μη επιχειρήσεις.

1