Σε οποιονδήποτε μέρος και να πάμε το μόνο σίγουρο είναι πως θα δοκιμάσουμε, έστω μία φορά τα τοπικά εδέσματα. Ξεχωριστές συνταγές, μυστικά μαγειρέματος που χάνονται στο βάθος του χρόνου, περίεργες γεύσεις που κάνουν τον ουρανίσκο μας να ερωτεύεται κάθε μπουκιά !

Ας δούμε κάποια τοπικά φαγητά από ορισμένες περιοχές της Ελλάδας :

Στη Σίφνο: Ρεβιθάδα. Μία άλλη άποψη, για ένα φαγητό που θα συναρπάσει και τους πιο δύσπιστους.

[divider]

Στη Σαντορίνη: Ντοματοκεφτέδες, από το τόπο που τους δημιούργησε.

[divider]

Στην Κέρκυρα: Παστιτσάδα, που δεν έχει καμία σχέση με το παστίτσιο. Είναι κόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι, σαν εκείνο που τρώγαμε πιτσιρίκια. Επίσης, σοφρίτο (κρέας λεμονάτο με ρύζι) και μπουρδέτο (γαύρος, χταπόδι ή σαρδέλες στον φούρνο με σκόρδο ή ντομάτα).

[divider]

Στην Κρήτη: Από πού να ξεκινήσουμε; Βαθιά ανάσα και: Ντάκο με μυζήθρα (και όχι φέτα, κατά την αθηναϊκή βερσιόν του), μπουρέκι Χανιώτικο (με κολοκυθάκια, πατάτες και τυρί στο φούρνο ), απάκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς, γαμοπίλαφο προφανώς, αρνάκι αντικριστό, καλιτσούνια (πιτάκια, συνήθως με μυζήθρα) και οτιδήποτε άλλο βρείτε –η κρητική κουζίνα είναι μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα, αν όχι στον κόσμο ολόκληρο.


[divider]
Στην Άνδρο: Λέγεται φρουτάλια, και είναι ομελέτα –αλλά δε μοιάζει με καμία άλλη ομελέτα που έχετε δοκιμάσει. Φτιάχνεται με πατάτες, κολοκυθάκια, τυρί και λουκάνικο.

[divider]

Στη Σύρο: Εκείνο το φανταστικό τυρί που λέγεται Σαν Μιχάλη.

[divider]
Στην Αμοργό: Το ξακουστό, και ασύγκριτο, πατατάτο –κατσικάκι ή μοσχάρι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με πατάτες.

[divider]

Στην Αλόννησο: Φρέσκο τόνο. Είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα που θα τον βρείτε. Μοναδική παρενέργεια, πως αν τον δοκιμάσετε μία φορά δεν θα τον ξαναεκτιμήσετε σε κονσέρβα ποτέ.

[divider]

Στη Σκόπελο: Την ξακουστή, μεγαλειώδη στην απλότητά της, σκοπελίτικη τυρόπιτα.