Η Ιθάκη, το φημισμένο νησί του Οδυσσέα βρίσκεται νότια της Λευκάδας, κοντά στις βορειοανατολικές ακτές της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με το Στενό της Ιθάκης.

Μια επιλογή για τις διακοπές πολλών τουριστών από όλο το κόσμο.

Η Ιθάκη, γνωστή από την ιστορία ως πατρίδα του Οδυσσέα, όσοι την έχουν επισκεφτεί καταλαβαίνουν από τις πρώτες στιγμές ότι είναι ένα νησί που θα ηρεμήσεις, μακριά από τις γεμάτες από κόσμο παραλίες που ο ένας βρίσκεται δίπλα στον άλλον. Ο τουρισμός στο νησί είναι τόσο όσο να μπορέσεις να ευχαριστηθείς τις μέρες των διακοπών!
Ένα καταπράσινο νησί , όπως όλα του Ιονίου Πελάγους  με πολλές επιλογές για τα μπάνια σας, σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά και ειδυλλιακά τοπία.

 

Δείτε τις παραλίες της Ιθάκη παρακάτω :

 

 

Αετός (χάρτης)

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Ιθάκης μία ήρεμη και γραφική παραλία με κάτασπρα βότσαλα και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.  

Rate this post

aetos

Αφάλες (χάρτης)

 Η παραλία βρίσκετα σε ένα όμορφο και άγριο φυσικό περιβάλλον  μέσα σε ένα βαθύ κόλπο. Τα νερά έχουν τυρκουάζ χρώματα και η ακτή της  αποτελείται από βότσαλο και πέτρες που είναι διασπαρτες. 

Rate this page

afales

Άγιος Ιωάννης (χάρτης)

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη έχει άσπρα βοτσαλάκι και καταγάλανα νερά και έχει θέα την Κεφαλονιά. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα, καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη. 

Rate this post

agios ioannis

Δέξα (χάρτης)

 Σε ένα καταπράσινο τοπίο με πεντακάθαρα νερά και βοτσαλάκι. Σε αυτήν την παραλία βάση της μυθολογίας ο Οδυσσέας όταν επέστρεψε στην Ιθάκη, μετά από από τον τρωικό πόλεμο. 

3.2/5 - (10 votes)

deja

Γιδάκι (χάρτης)

Μια όμορφη και ερημική παραλία. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκες, που φέυγουν συχνά από το Βαθύ.

Rate this post

gidaki

Καμίνια (χάρτης)

Στα νοτιοανατολικά της Ιθάκης μία παραλία με καταπράσινα νερά, που θα χαλαρώσετε από την φύση που περιβάλλεται γύρω της. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν τις βουτιές τους από την ”Μυτούλα”, μία άκρη στα βράχια από τσιμέντο για την ευκολία για τις βουτιές.

Rate this post

kaminia

Μαυρώνας (χάρτης)

Μία μικρή παραλία με βοτσαλάκι όπως σχεδόν όλες ο άλλες του νησιού, βρίσκεται πηγαίνοντας  από Κιόνι προς Φρίκες.

4.7/5 - (4 votes)

maurounas

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε πόσο σας αρέσει η παραλία!

 

 

 

 

Μνήματα (χάρτης)

Σε μία απόσταση 10 λεπτών από το Βαθύ , θα συναντήσετε την παραλία Μνήματα. Έχει βότσαλα στην ακτή και θα βρείτε αρκετή σκία από τα δέντρα που φτάνουν ως την παραλία. 

Rate this post

mnimata

Πισαετός (χάρτης)

Δίπλα από το λιμάνι του Πισαετού βρίσκεται μία μικρή παραλία που θα σας προσφέρει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. 

Rate this page

pisaetos

Πόλις (χάρτης)

Στη βόρειο Ιθάκης μία παραλία μέσα σε ψηλές λεύκες σε ένα γραφικό μέρος η οποία  ονομάστηκε επειδή φημολογείται πως στο βυθό της υπάρχει μια βυθισμένη πολιτεία του Βυζαντίου.

Rate this post

polis

Σαρακήνικο (χάρτης)

Μία μαγευτική βοτσαλωτή παραλία με πλούσια φυσική ομορφιά και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά. ιδανική για χαλάρωση, ενώ τα δέντρα που υπάρχουν  προσφέρουν άφθονη σκιά. 

4.7/5 - (3 votes)

sarakino

Φιλιατρό (χάρτης)

Η  παραλία είναι η πιο κοντινή στο Βαθύ, ιδανική για όσους μένουν κοντά ή μέσα στην πόλη. Διαθέτει υπέροχα πεντακάθαρα νερά και είναι περιστοιχισμένη από δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα.   

Rate this post

filiatro

 

ithaki kefallonia kerkira corfu leukada zakinthos