Η Σίφνος είναι τέτοιος τόπος με τις υπέροχες μαγείρισσές της, αλλά και τα ταβερνάκια της που προσφέρουν στο σύνολό τους καλό φαγητό. Αρχής γενομένης από τη περίφημη ρεβιθάδα του νησιού και το μαστέλο (μαριναρισμένο κρέας, σιγομαγειρεμένο στο ομώνυμο, πήλινο σκεύος) ως τους ψευτοκεφτέδες, τα μπουρέκια, τη «λωλή» (γλυκιά κολοκυθόπιτα), τα υπέροχα αμυγδαλωτά  και τη μελόπιτα.

Σήμερα θα δούμε πως φτιάχνετε αυτή η τόσο γευστική γλυκιά κολοκυθόπιτα, η «λωλή».

Διαβάστε την συνταγή και το τρόπο παρασκευής της…