Μια αιγαιοπελαγίτικη πίτσα, από την γραφική Κίμωλο. Όμορφη συνταγή, που μας θυμίζει ότι στη μαγειρική δεν έχει σημασία το κόστος των υλικών, αλλά η έμπνευση και η αγάπη γι’ αυτό που φτιάχνεις! Κι αν αναζητούμε κάτι χορταστικό από το πρωί, για να μας κρατήσει όλη μέρα, έχουμε βρει την τέλεια λύση!

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μισό από το λάδι μας και λίγο αλάτι και
 ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία, μαλακιά ζύμη.
  2. Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά βάζουμε τη βάζουμε σ’ ένα λαδωμένο ταψάκι και ανοίγουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού (μπορούμε αν έχουμε μικρά ταψάκια, να κάνουμε τις λαδένιες μας ατομικές).
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με τις φέτες από το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
  4. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι.
  5. Ρίχνουμε πάνω από τη λαδένια το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45′.

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ φλ. νερό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες, σε ροδέλες
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι

1