Πέντε Παραδοσιακά Κρητικά Φαγητά

 Ντάκος Ο ντάκος (αλλιώς γνωστός και σαν κουκουβάγια ή παξιμάδι) είναι παραδοσιακό κρητικό πιάτο. Βασίζεται στο κρητικό παξιμάδι, συνήθως κριθαρένιο. Πάνω στο (μουλιασμένο ή όχι) παξιμάδι τρίβεται ντομάτα και πάνω απ” τη ντομάτα τυρί φέτα ή κρητική μυζήθρα σε σβώλους. Ο ντάκος συμπληρώνεται με μια γερή δόση λάδι, αλάτι, ρίγανη και μερικές φορές πιπέρι και ελιές. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ...

Μπατζίνα, Θεσσαλιώτικη παραδοσιακή πίτα!

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη πολύ λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα. Υλικά 500 gr. κολοκύθα πράσινη 400 gr. φέτα σκληρή 2 αυγά 120 ml. γάλα 80 ml. ελαιόλαδο 250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο Αλάτι Εκτέλεση Για να φτιάξουμε την τέλεια μπατζίνα θα χρειαστούμε μια μεγάλη πράσινη κολοκύθα. Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους...