Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Προετοιμασία: 40 λεπτά. Μαγείρεμα: 2 ώρες και 25 λεπτά. Μερίδες: 6. Δυσκολία: μέτριο Υλικά συνταγής κόκορας ή κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: 1 γύρω στο 1½ – 2 κιλά κομμένα σε μερίδες κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο: 4 σκελίδες, κομμένες σε λεπτά φετάκια ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας κρεμμύδια: 2 κομμένα σε φέτες ξίδι από λευκό κρασί: 1/2 φλιτζάνι ντοματοπελτές: 1 κουταλιά της σούπας, διαλυμένος στο ξίδι ντομάτες: 4-5...

Κρητικά Κρομμυδοκαλίτσουνα

Κλειστά, νόστιμα τηγανητά πιτάκια με χανιώτικη καταγωγή είναι τα κρομμυδοκαλίτσουνα. Νοστιμιά που επιδέχεται πολλές παρεμβάσεις, συνταγή με απλά υλικά.  Το συνθετικό  –καλιτσούνι που συναντούμε σε πολλά πιτάκια τηγανιού κυρίως της Δυτικής Κρήτης (κρομμυδοκαλίτσουνα, χορτοκαλίτσουνα , μυζηθροκαλίτσουνα κλπ)  παραπέμπει στο ιταλικό calzone. Υλικά (για το ζυμάρι) • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 60 ml. παρθένο ελαιόλαδο • 180 ml. νερό • 1 πρέζα αλάτι •...

Πέντε Παραδοσιακά Κρητικά Φαγητά

 Ντάκος Ο ντάκος (αλλιώς γνωστός και σαν κουκουβάγια ή παξιμάδι) είναι παραδοσιακό κρητικό πιάτο. Βασίζεται στο κρητικό παξιμάδι, συνήθως κριθαρένιο. Πάνω στο (μουλιασμένο ή όχι) παξιμάδι τρίβεται ντομάτα και πάνω απ” τη ντομάτα τυρί φέτα ή κρητική μυζήθρα σε σβώλους. Ο ντάκος συμπληρώνεται με μια γερή δόση λάδι, αλάτι, ρίγανη και μερικές φορές πιπέρι και ελιές. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ...

Μπατζίνα, Θεσσαλιώτικη παραδοσιακή πίτα!

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη πολύ λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα. Υλικά 500 gr. κολοκύθα πράσινη 400 gr. φέτα σκληρή 2 αυγά 120 ml. γάλα 80 ml. ελαιόλαδο 250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο Αλάτι Εκτέλεση Για να φτιάξουμε την τέλεια μπατζίνα θα χρειαστούμε μια μεγάλη πράσινη κολοκύθα. Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους...