ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα στη γαστρονομία της Ηπείρου πραγματοποιεί ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Στην Περιφέρεια Ηπείρου θα μεταβεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου συνεργείο του ρωσικού τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού "Μόγια Πλανέτα" ("Ο Πλανήτης μου"), προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Τα δύο ημίωρα ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθούν στο πλαίσιο της εκπομπής "Πλανέτα Βκούζοφ" ("Πλανήτης Γεύσεων") με τον δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή Αντόν Ζάιτσεφ, θα παρουσιάζουν παραδοσιακές και...

Φτιάξτε νησιώτικους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο!

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψωμί μουσκεμένο και τριμμένο. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη....

Σπιτικός γαύρος μαρινάτος με ντοματίνια και σκόρδο

Ένας σπιτικός φρέσκος μαριναρισμένος γαύρος είναι ο καλύτερος μεζές για τα ούζα και τα τσίπουρα του καλοκαιριού και όχι μόνο. Υλικά   1 κιλό γαύρος 500 γρ. χοντρό αλάτι 200 ml ξίδι πολύ καλής ποιότητας 200 ml λάδι κόκκους πιπέρι ​20 ντοματίνια ​3 σκόρδα ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Καθαρίζουμε το γαύρο, τραβώντας και αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά τoυ. Τον πλένουμε καλά και τον βάζουμε...

Κουλούρι Θεσσαλονικής η πιο πετυχημένη συνταγή!

Όλοι έχουμε φάει το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης, μία γεύση που μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια. Ένα σνακ για όλες τις ώρες που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πολλά και διάφορα αλλαντικά ή τυριά. Θα σας δείξουμε τη συνταγή και το τρόπο για να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης. Δείτε τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγή ...

ΒΒC: Αυτά Είναι τα 8 Ελληνικά Πιάτα που Προτείνει σαν τα Καλύτερα!

Μπορεί η Ελλάδα να έγινε διάσημη παγκοσμίως για την ιστορία της και τον πολιτισμό της αλλά το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό (δηλαδή η Μεσογειακή διατροφή) είναι ακόμα ένας λόγος που πολύς κόσμος την επισκέπτεται. Οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας έχουν αδυναμία στο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και ψήφισαν ποια είναι τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα που πάντα δοκιμάζουν...

Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής – Μάθετε τι συμβολίζει και φτιάξτε τη μαζί με τα παιδιά

Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλιότερα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα, σήμερα όμως λίγο πολύ ξεχασμένο. Χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς η κυρά-Σαρακοστή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου της Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα έθιμο που τείνει στις...

Κατσίκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα από τη Κίμωλο

Η πανέμορφη Κίμωλος, μια ανάσα ταξίδι από τη Μήλο, είναι αυτό που τραγουδάνε οι ντόπιοι στα πανηγύρια τους: «Kίμουλό μου, παράδεισό μου». Οι Ενετοί κατακτητές την ονόμασαν Αρτζεντιέρα (ασημένια) γιατί στην όψη του φεγγαριού το χώμα και το πέτρωμά της αποκτούσαν μια ασημένια απόχρωση. Σπαρμένη με εκκλησάκια και ιστορικά κατάλοιπα, σαγηνεύει με την ομορφιά των ηφαιστειογενών πετρωμάτων και της κιμωλίας γης,...

Ελληνικός λουκουμάς με ζάχαρη- Η μυστική συνταγή που τους κάνει αφράτους μέσα και τραγανούς απ’ έξω!

Τα παιδιά τρελαίνονται για τη γεύση του ζαχαρένιου ελληνικού λουκουμά που μάθαμε και γευτήκαμε για πρώτη φορά στην παραλία μαζί με τους γονείς μας. Οι περισσότερες παιδικές μας αναμνήσεις, ειδικά το καλοκαίρι στην παραλία είναι συνδυασμένες με τον λουκουμά.Η ιστορία όμως, επαναλαμβάνεται με τα παιδιά μας και θα συνεχίζεται σίγουρα για πολλά χρόνια ακόμη. Αντί να τρέχεις όμως στην...

Τυροπιτάρι, η νόστιμη τηγανητή τυρόπιτα της Εύβοιας

Όποιο menu κι αν κοιτάξετε στα εστιατόρια όλης της Εύβοιας, στα “ορεκτικά”, θα βρείτε το τυροπιτάρι. Η παραδοσιακή τηγανητή τυρόπιτα δε λείπει βέβαια και από κανένα Ευβοιώτικο σπίτι συνοδεύοντας το κυρίως πιάτο.  Υλικά: Για την ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220-250γρ. νερό (όσο πάρει) 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 90γρ λάδι Για την...

Λαδένια από την Κίμωλο

Μια αιγαιοπελαγίτικη πίτσα, από την γραφική Κίμωλο. Όμορφη συνταγή, που μας θυμίζει ότι στη μαγειρική δεν έχει σημασία το κόστος των υλικών, αλλά η έμπνευση και η αγάπη γι' αυτό που φτιάχνεις! Κι αν αναζητούμε κάτι χορταστικό από το πρωί, για να μας κρατήσει όλη μέρα, έχουμε βρει την τέλεια λύση! Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μισό από...