ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κουλούρι Θεσσαλονικής η πιο πετυχημένη συνταγή!

Όλοι έχουμε φάει το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης, μία γεύση που μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια. Ένα σνακ για όλες τις ώρες που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πολλά και διάφορα αλλαντικά ή τυριά. Θα σας δείξουμε τη συνταγή και το τρόπο για να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης. Δείτε τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγή ...

ΒΒC: Αυτά Είναι τα 8 Ελληνικά Πιάτα που Προτείνει σαν τα Καλύτερα!

Μπορεί η Ελλάδα να έγινε διάσημη παγκοσμίως για την ιστορία της και τον πολιτισμό της αλλά το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό (δηλαδή η Μεσογειακή διατροφή) είναι ακόμα ένας λόγος που πολύς κόσμος την επισκέπτεται. Οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας έχουν αδυναμία στο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και ψήφισαν ποια είναι τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα που πάντα δοκιμάζουν...

Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής – Μάθετε τι συμβολίζει και φτιάξτε τη μαζί με τα παιδιά

Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλιότερα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα, σήμερα όμως λίγο πολύ ξεχασμένο. Χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς η κυρά-Σαρακοστή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου της Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα έθιμο που τείνει στις...

Κατσίκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα από τη Κίμωλο

Η πανέμορφη Κίμωλος, μια ανάσα ταξίδι από τη Μήλο, είναι αυτό που τραγουδάνε οι ντόπιοι στα πανηγύρια τους: «Kίμουλό μου, παράδεισό μου». Οι Ενετοί κατακτητές την ονόμασαν Αρτζεντιέρα (ασημένια) γιατί στην όψη του φεγγαριού το χώμα και το πέτρωμά της αποκτούσαν μια ασημένια απόχρωση. Σπαρμένη με εκκλησάκια και ιστορικά κατάλοιπα, σαγηνεύει με την ομορφιά των ηφαιστειογενών πετρωμάτων και της κιμωλίας γης,...

Ελληνικός λουκουμάς με ζάχαρη- Η μυστική συνταγή που τους κάνει αφράτους μέσα και τραγανούς απ’ έξω!

Τα παιδιά τρελαίνονται για τη γεύση του ζαχαρένιου ελληνικού λουκουμά που μάθαμε και γευτήκαμε για πρώτη φορά στην παραλία μαζί με τους γονείς μας. Οι περισσότερες παιδικές μας αναμνήσεις, ειδικά το καλοκαίρι στην παραλία είναι συνδυασμένες με τον λουκουμά.Η ιστορία όμως, επαναλαμβάνεται με τα παιδιά μας και θα συνεχίζεται σίγουρα για πολλά χρόνια ακόμη. Αντί να τρέχεις όμως στην...

Τυροπιτάρι, η νόστιμη τηγανητή τυρόπιτα της Εύβοιας

Όποιο menu κι αν κοιτάξετε στα εστιατόρια όλης της Εύβοιας, στα “ορεκτικά”, θα βρείτε το τυροπιτάρι. Η παραδοσιακή τηγανητή τυρόπιτα δε λείπει βέβαια και από κανένα Ευβοιώτικο σπίτι συνοδεύοντας το κυρίως πιάτο.  Υλικά: Για την ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220-250γρ. νερό (όσο πάρει) 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 90γρ λάδι Για την...

Λαδένια από την Κίμωλο

Μια αιγαιοπελαγίτικη πίτσα, από την γραφική Κίμωλο. Όμορφη συνταγή, που μας θυμίζει ότι στη μαγειρική δεν έχει σημασία το κόστος των υλικών, αλλά η έμπνευση και η αγάπη γι' αυτό που φτιάχνεις! Κι αν αναζητούμε κάτι χορταστικό από το πρωί, για να μας κρατήσει όλη μέρα, έχουμε βρει την τέλεια λύση! Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μισό από...

Συνταγή για Αγιορείτικο ψωμί!

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σκεφτεί να φτιάξουν μόνοι τους το ψωμί. Δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά πρέπει να βρείς την κατάλληλη συνταγή, ώστε να πετύχεις να είναι ένα γευστικό ψωμί, αλλά παράλληλα να μπορεί να φαγωθεί και μετά και από κάποιες μέρες! Λοιπόν ας δούμε τη συνταγή και τα βήματα για το πως φτιάχνουμε ένα αυθεντικό Αγιορείτικο ψωμί : ...

7 νησιώτικες παραδοσιακές συνταγές

Αιγαίο, Ιόνιο, Ικάριο Πέλαγος... Όπου κι αν ταξιδέψετε, το φαγητό θα παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο στις διακοπές σας. Αν πάλι δεν επισκεφθείτε κάποιο νησί, μεταφέρετε τη νησιώτικη γεύση στο σπίτι σας με 7 παραδοσιακές συνταγές.   Μαρμαρίτες Σκύρου Οι μαρμαρίτες είναι πίτες που φτιάχνονται τη παραμονή των Φώτων. Υπάρχουν δυο είδη: αυτές που φτιάχνονται με κόκκινο κολοκύθι και με μυζήθρα ή τυρί...

Λωλή Σίφνου

Η Σίφνος είναι τέτοιος τόπος με τις υπέροχες μαγείρισσές της, αλλά και τα ταβερνάκια της που προσφέρουν στο σύνολό τους καλό φαγητό. Αρχής γενομένης από τη περίφημη ρεβιθάδα του νησιού και το μαστέλο (μαριναρισμένο κρέας, σιγομαγειρεμένο στο ομώνυμο, πήλινο σκεύος) ως τους ψευτοκεφτέδες, τα μπουρέκια, τη «λωλή» (γλυκιά κολοκυθόπιτα), τα υπέροχα αμυγδαλωτά  και τη μελόπιτα. Σήμερα θα δούμε πως φτιάχνετε...