ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπακαλιάρος στο φούρνο με σταφίδες και κρεμμυδάκια για στιφάδο

Ένας γευστικός συνδιασμός, απλά υπέροχος!!! Με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος ο βακαλάος, το «ψάρι των φτωχών», γίνεται μια gourmet πρόταση και παίρνει τη θέση του στα Κυριακάτικα ή επίσημα τραπέζια. Για λουκούλειο γεύμα σας προτείνω να φτιάξετε αυτό το πιάτο με μικρά κρεμμύδια για στιφάδο. Είναι μια διαφορετική πρόταση στο εορταστικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου για όσους θέλουν να...

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018

Ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που προσφέρουν ελληνική κουζίνα βραβεύτηκε το εστιατόριο Santoro του ξενοδοχείου Grace Santorini για το 2018. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Αθηνοράματος «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Πρόκειται για μια νέα σημαντική διάκριση για το Santoro από τον συγκεκριμένο θεσμό που φέτος ανεξαρτητοποιείται...

Αποκριάτικος κρητικός τζουλαμάς με χωριάτικο φύλλο

Ο Μεσσαρήτικος Τζουλαμάς είναι η παραδοσιακή συνταγή της περιοχής και έχει τις ρίζες του εκατοντάδες χρόνια πίσω. Καταφέρνει να συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό, με ένα μαγικό αποτέλεσμα. Τον συναντούμε με κοτόπουλο, συκωτάκια και χοιρινό ή συνδυασμό αυτών. Υλικά Συνταγής 5 χωριάτικα φύλλα 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο βρασμένο και πολύ ψιλοκομμένο 2-3 συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα 2 φλ. ρύζι Καρολίνα ...

Παστίτσιο: Το φαγητό στο οποίο «υποκλίθηκε» η Νέα Υόρκη

Πόσο εύκολο είναι να γίνει περιζήτητο ένα από τα πιο πρακτικά πιάτα της Ελλάδας, το "φαγητό που ετοιμάζει η Ελληνίδα μητέρα για να φροντίσει ολόκληρη την οικογένεια", το ταπεινό, αλλά εξόχως νόστιμο παστίτσιο; Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος διατηρεί δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το "Πρακτορείο 104,9 FM" πώς άλλαξε η ζωή του...

Μακεδονίτικη πρασόπιτα

Υλικά 450γρ. έτοιμο φύλλο για πίτες ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο λιωμένο 2 κρόκους αβγού Για τη γέμιση 3 πράσα μέτρια, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα 600γρ. φέτα τριμμένη ½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό (προαιρετικό) 1/4 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο 3 αβγά ½ κουτ. γλυκού πιπέρι άσπρο Τρίβετε τα πράσα με αλάτι και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά...

Εύκολη και γρήγορη πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα

Χαριτολογώντας θα την λέγαμε και... «μπουγάτσα με φύλλο». Απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το τέλειο κυριακάτικο πρωινό! Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που θα ξυπνήσει μνήμες. ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα) 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα κανέλλα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C. Με...

Ηρθε η στιγμή να φτιάξεις την πιο εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι του Βασίλη Καλλίδη

Απλά εύκολα και γρήγορα θα φτιάξεις την καλύτερη βασιλόπιτα κέικ του Βασίλη Καλλίδη και θα εκπλαγείς με την υπέροχη γεύση της. Την πρώτη θέση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έχει η βασιλόπιτα. Η κοπή της βασιλόπιτας είναι το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο, η οποία μοιάζει με στρογγυλό τσουρέκι ή κέικ και έχει μέσα ένα φλουρί το οποίο φέρνει τύχη σε όποιον το βρει. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο...

Παραδοσιακά τοπικά ποτά της Ελλάδας

Ούζο, ρακή, τσίπουρο, μαστίχα: τα απόλυτα μεσογειακά απεριτίφ. Η γεύση τους μοναδική. Ο χαρακτήρας τους, ξεχωριστός, μυρίζει Ελλάδα και εμπειρίες καλοκαιριού. Ούζο, ρακή, τσίπουρο και μαστίχα: Ανάμεσα στα διαλεχτά ελληνικά προϊόντα, τρία διάσημα αποστάγματα και ένα λικέρ ανυπομονούν να σας αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Το ελληνικό ούζο Tο ούζο θεωρείται το «εθνικό» ποτό της Ελλάδας καθώς η παραγωγή του γίνεται παραδοσιακά και...

Παραδοσιακή ηπειρώτικη κασόπιτα

Υλικά για 6-8 άτομα ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γραμ. φρέσκο βούτυρο ή λάδι ή μισό-μισό 500 ml χλιαρό γάλα φρέσκο (ή 250 ml γάλα εβαπορέ και 250 ml νερό) 450 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη 4 αυγά καλά χτυπημένα 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι ½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν, κάνουμε...

Ποντιακές τηγανητές πατάτες

Αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων, διαχρονικά, η τηγανητή πατάτα δεν θα μπορούσε να λείπει από την ποντιακή κουζίνα. Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων αναζητήστε την ατζίκα σε μαγαζιά με ποντιακά ή ρωσικά τρόφιμα, και θα μας θυμηθείτε! ΥΛΙΚΑ πατάτες κρεμμύδι μαϊντανός ατζίκα (προαιρετικά) λάδι για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Πριν καεί καλά το λάδι,...