Rate this post

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

Αλόννησος, ένα νησί περιτριγυρισμένο με σπάνια θαλάσσια είδη.

Το νησί της Αλοννήσου  είναι το μοναδικό νησί που κατοικείται και βρίσκεται μέσα στα όρια του Εθνικόυ Θαλάσσιου Πάρκου.

Το πάρκο φιλοξενεί αρκετά σπάνια και με κίνδυνο εξαφάνισης είδη, όπως η Μεσογειακή Φώκια. Επίσης βρίσκονται μέσα σε αυτό, είδη δελφινίων όπως το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι, το σταχτοδέλφινο και το ρινοδέλφινο. Εχουν παρατηρηθεί ο ζιφιός και μεγαλύτερα κητώδη όπως ο φυσητήρας.

Εκτός το γεγονός ότι στις θάλασσες της Αλοννήσου κρύβονται ζωντανοί θησαυροί, το νησί σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Οι καταπληκτικές παραλίες της με τα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, τα γραφικά ψαροχώρια, οι τοπικές γεύσεις συνθέτουν ένα μαγικό συνδιασμό που κάνει αυτούς που έχουν παέι στην Αλόννησο μια φορά, να την επισκέπτονται συνέχεια και τις επόμενες χρονιές.

Από τα τοπικά εδέσματα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι  οι εξαιρετικές πίτες, όπως η τυρόπιτα και τα τηγανόπιτα που παρασκευάζονται με παραδοσιακές συνταγές, καθώς επίσης η κακαβιά, τα φουσκάκια, τα χαμάλια και τα αμυγδαλωτά.

Η Αλόννησος συνδέεται με τα λιμάνια του Αγίου Κωνσταντίνου, Βόλου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Σκύρου.

Σας ευχόμαστε όλοι εμείς από το infomust.gr  να έχετε μια καλή ξενάγηση σε έναν από τους λίγους  οικολογικούς παραδείσους της Ευρώπης!