Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 1 βράδυ και 2 ώρες
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Υλικά για 2 κουλούρες

Υλικά-3 κιλά αλεύρι άσπρο
-½ κιλό ζάχαρη
-3 φακελάκια μαγιά
-½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
-3 κουτ. σούπας κόλιαντρο κοπανισμένο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1½ λίτρο νερό ζεστό
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
-1 φακελάκι σουσάμι

Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 1 βράδυ και 2 ώρες
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Υλικά για 2 κουλούρες

Eκτέλεση

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το 1 κιλό αλεύρου σε λεκάνη και προσθέτουμε τη μαγιά, που έχουμε διαλύσει σε ζεστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι το πρωί. Την επομένη, ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη, κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο του και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μείγμα αλεύρου και μαγιάς. Ζυμώνουμε με το ζεστό νερό, λαδώνοντας συχνά τις παλάμες μας μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει 1-2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και σχηματίζουμε κορδόνια τα οποία πλέκουμε σε κοτσίδα. Πλάθουμε την κουλούρα και στο κέντρο της σχηματίζουμε ένα σταυρό με τις κοτσίδες. Πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι, αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 160°C για 30-40 λεπτά.

1